مجمع عالی نخبگان مدیریت کشور توسط دبیرخانه دائمی جشنواره فجر مدیریت ایران در اسفند ماه 1400 و در پایان سده هجری شمسی با هدف ایجاد جمعیتی هم افزا در مسیر توسعه کشور فعالیت خود را با حضور مدیران برگزیده این رویداد ملی آغاز نموده است.
این دبیرخانه با همراهی و حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کمیسیون ملی یونسکو تشکیل و در نظر دارد مسیر توسعه اقتصادی کشور را از طریق تبیین الگوهای توسعه در شیوه مدیریت و حکمرانی شایسته هموار سازد.
اهمیت تصمیم گیری در حیات ملتها، زمانی بیشتر خواهد شد که کشوری به استقلال سیاسی و اقتصادی نایل آید و مدیریت های کلان، وظیفه اخذ تصمیمات مناسب در زمینه ها و برهه های خاص را برعهده داشته باشد. (رهبر معظم انقلاب)
جشنواره فجر مدیریت ایران به عنوان نهمین آیین تجلیل از مدیران بنگاه های برتر اقتصاد کشور با همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ 16 اسفند 1400 در محل مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد.
دانشگاه صنایع و معادن ایران وابسته به این وزارتخانه مسئولیت ارزیابی مدیران واحدهای صنعتی و اقتصادی را بر اساس شاخص های 10 گانه محور توسعه عهده دار است.
تجربه 40 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران، مبین ضرورت بازبینی و بازسازی برخی نگرش ها، روش ها و فرایندهاست. لذا هرگونه عدم توجه و اطلاع در زمینه ارتباط دانش، فناوری با مدیریت، امکان دستیابی تدریجی به اهداف اصلی نظام را با مشکل مواجه خواهد کرد. بر این اساس سعی شده در جشنواره فجر مدیریت با افزایش دانش و اطلاعات، موانع موجود فراروی نظام اقتصادی کشور در زمینه نگرش ها، ساختارها و روش ها مورد بررسی قرار گیرد و راه حل های پیشنهادی در قالب الزامات مدیریت و تصمیم گیری اقتصادی ارایه شود.
با این توجه، معالجه اقتصاد، نیازمند ساختارشکنی، رفع موانع و ارتباط تنگاتنگ دانش و تکنولوژی با تولید و صنعت است. در دبیرخانه علمی این جشنواره شاخص های اصلی مدیریت اقتصادی مورد داوری، بررسی و توجه بیشتر قرار می گیرد این شاخص ها عبارتند از: مدیریت منابع اقتصادی، توجه به قوانین طبیعی در اقتصاد، ساز و کار پدیده های اقتصادی، بهره گیری از ظرفیت های انسانی و زیربنایی ، مدیریت فرایند و بهره برداری از منابع، مدیریت اقتصاد و مکانیسمهای تأثیر گذار، پایش محیط اقتصادی داخلی و خارجی، وضعیت شاخصهای کلان اقتصادی، شناسایی فرصت های مرتبط با حوزه اقتصادی، سیاست گذاری های اقتصادی، تعیین عرصه های مجاز و اولویت های سرمایه گذاری، ایفای نقش مدیران بنگاه های اقتصادی در فرایندها.
از مهمترین اهداف این جشنواره هماهنگی بین بخش ها در جهت توسعه همکاری ها و هم افزایی اقتصادی، هدایت، ارایه راهکارهای حمایتی جهت تسهیل نمودن فعالیت های اقتصادی در عرصه های ملی و فراملی، مشارکت با دستگاه ها و بخش های خصوصی و نظارت راهبردی در عرصه های اقتصادی است.