نیاز به حضور در بازارهای بینالمللی با هدف انجام مراودات تجاری و توسعه کسب و کار، علیرغم نیاز به زیر ساختهای فنی و اقتصادی برای طرفهای مذاکره کننده، قطعاً آداب خاص خود را میطلبد و نیاز به ایجاد ظرفیتهای بسیار ظریف در مهارتهای مذاکرهکنندگان اقتصادی (بخش خصوصی و دولتی) است.
از این رو موسسه مطالعات خلیجفارس پس از برگزاری موفق چند پروژه با عنوان مذاکرات اقتصادی بینالمللی و نیازسنجی در بنگاههای برتر اقتصادی ایران، با همکاری مرکز آموزش بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده اسبق وزارت امور خارجه در سازمان ملل، جناب آقای دکتر علی محمد بیدار مغز، جهت تعالی مهارتهای دیپلماسی اقتصادی و تجاری صنعتگران ایرانی در عرصه بین المللی، اقدام به برگزاری دوره عالی آداب بینالمللی تجارت (در مراودات تجاری) نمود.
در این دوره آموزشی که در روز سهشنبه 30 مهر برای اولین بار در تاریخ تجاری ایران، زیرنظر مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت و در سطح استاندارد های بین المللی برگزار شد، سعی شد که تمامی مراحل تشریفات و مذاکرات بین المللی شبیه سازی شود و مدیران حاضر در رویداد در شرایط شبهه واقعی قرار گیرند و به تمرین حضور در مجامع بینالمللی و یا میزبانی از هیئتهای تجاری خارجی بپردازند .
در این نشست تخصصی 8 ساعته، واحد های فعال و صاحب نام در حوزه بین المللی همچون گروه مپنا، صندق ضمانت صادرات ایران، گروه صنعتی زر، شرکت نفت ستاره خلیج فارس، ظریف مصور، شرکت سرمه (ساویز) و…. حضور داشتند و در انتهای نشست، گواهینامه های بین المللی از مرکز آموزش بازرگانی وزارت صمت به شرکتکنندگان تقدیم گردید.
نشست آداب بین المللی تجارت(در مراودات تجاری) در تالار مذاکرات بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد و سرفصل های ذیل توسط نماینده ویژه تشریفات ایران در سازمان ملل(جناب آقای دکتر بیدارمغز) تدریس شد:
- آداب بین المللی تجارت و اهمیت توجه به آنها
- تشریفات بین المللی و شیون ملی
- احساس نخستین و مدیریت آن
- حریم های اجتماعی ، آداب خطاب ، معارفه ، دست دادن و تبادل کارت معرف
- آداب سفرهای هوایی بین المللی
- آداب میز در صحنه بین الملل
- آداب تلفن ثابت و همراه ، پیامک و ارتباطات از طریق شبکه های اجتماعی
- آسیب شناسی شخصیتی ، کاربرد زبان بدن و ژست ها در تجارت
- دیپلماسی عمومی و اهمیت اعتماد متقابل و شایستگی در روابط تجاری
- آیین های رفتاری و تفاوت های فرهنگی در دنیای تجارت